35. Welke rechten heeft de Android-app nodig?
Bij de installatie van uw pCloud-app voor Android, moet u akkoord gaan met een aantal machtigingen, die essentieel zijn voor een soepele werking van de app. Hieronder vind u een overzicht van alle machtigingen en een korte uitleg waar we ze voor nodig hebben.

• Apparaat- en app-geschiedenis: deze toestemming is essentieel voor de app om te weten of deze zich op de achtergrond of op de voorgrond bevindt. De reden hiervoor is dat sommige processen op de achtergrond moeten worden gestopt om de levensduur van de batterij te verlengen.
  • Foto's/Media/Bestanden: met deze toestemming heeft de app toegang tot het bestandssysteem van het apparaat om het indien nodig weer te geven.
  • Wi-fi/mobiele verbindingsinformatie: zoals de meeste applicaties, moet pCloud verbonden zijn met internet. Sommige bewerkingen en functionaliteiten van de app werken niet in de offline modus.
  • Apparaat-ID en oproepinformatie: met deze toestemming kan de app statistieken van het apparaat opnemen en de muziekspeler dempen wanneer er een oproep binnenkomt.