Drive-helpcentrum (53)
49. Wat is het verschil tussen pCloud Drive en (pCloud) Sync?
pCloud Drive is een desktop-app die het mogelijk maakt om met uw bestanden te werken alsof ze op uw computer staan, maar zonder ruimte in te nemen op uw HDD. Het werkt als een virtuele schijf, die de beschikbare ruimte op uw apparaat kan uitbreiden met maximaal 2 TB. Zodra uw bestanden in pCloud Drive staan, kunt u ze gemakkelijk openen, bewerken en delen met anderen.

(pCloud) Sync is een functie in pCloud Drive. Hiermee kunt u lokaal opgeslagen mappen vanaf uw pc verbinden met pCloud Drive. Deze verbinding werkt in beide richtingen, dus als u de bestanden die u synchroniseert vanaf uw computer bewerkt of verwijdert, betekent dit dat u ze ook zult bewerken of verwijderen van pCloud Drive.

Als u een map wilt synchroniseren met pCloud Drive:
  • Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt synchroniseren
  • Selecteer Synchroniseren met pCloud
  • Kies een locatie in pCloud Drive waar u toegang wilt krijgen tot deze map en bevestig om te voltooien

• Er zijn een aantal voordelen bij het gebruik van Sync in pCloud Drive:
    Bijvoorbeeld, als u geen internetverbinding heeft, kun u nog steeds offline met al uw bestanden werken. Zodra uw verbinding is hersteld, zal pCloud Drive deze bestanden bijwerken. Zo weet u zeker dat u altijd met de nieuwste versie van uw gegevens werkt.

In sommige gevallen bent u misschien niet bereid om lokaal opgeslagen bestanden te verwijderen, maar wilt u toch een up-to-date kopie in pCloud bewaren. Dat is wanneer u pCloud Sync kunt gebruiken.

*Offline toegang (synchronisatie) – Wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand in pCloud Drive klikt, ziet u deze optie in het contextmenu. Het doet precies hetzelfde als pCloud Sync, maar voor bestanden die zijn opgeslagen in pCloud Drive en niet op uw computer. Op die manier, als u rechtstreeks vanuit pCloud Drive werkt, maar u weet dat u de komende uren geen internetverbinding zult hebben, kunt u gewoon offline toegang toewijzen voor de bestanden waaraan u werkt.