16. Hoe schakel ik tweefactorauthenticatie in voor pCloud Pass?

Twee-factor-authenticatie is een andere beveiligingslaag, waarvoor u een beveiligingscode moet invoeren wanneer u zich aanmeldt. U kunt deze code ontvangen als een sms-bericht of via een authenticatie-app zoals Google Authenticator. U kunt pCloud Pass beschermen door tweefactorauthenticatie in te schakelen voor uw pCloud-account:

• Open my.pCloud.com en meld u aan bij uw pCloud-account
  • Klik op uw account avatar en ga naar Instellingen > Beveiliging
  • Kies onder de instelling Twee-factor-authenticatie de voorkeursmethode voor het ontvangen van beveiligingscodes - via sms of via een authenticatie-app

Opmerking: Om veiligheidsredenen dient u uw pCloud-wachtwoord in te voeren.

• Afhankelijk van de methode die u heeft gekozen, kunnen de volgende stappen verschillen.

• Beëindig uw installatie door uw herstelcodes op een veilige locatie op te slaan

Meer informatie over herstelcodes en vertrouwde apparaten.